Jul 3, 2009

про коктейлі та інші напої своїми руками

вікенд на носі, а в мене на столі - старезний записник, загублений ще з рік тому і раптом віднайдений, в якому - десяток рецептів усілякого питва, яке можна зготувати власноруч для паті, афтепаті та інших пристойних і не дуже приводів (ви)пити :) чим з вами і ділюсь охоче (може, щось собі зготуєте чи своїм друзям):

фруктовий коктейль
півсклянки соку будь-якого треба змішати міксером із 50-100 г вершкового морозива та вилити все це діло у високий бокал

кавовий коктейль
півсклянки холодної кави, чайна ложка цукру, чайна ложка коньяку, півсклянки морозива та 2 чайних ложки яблучного соку, все розмішати до рівномірного стану суміші у міксері, подавати у склянках чи бокалах

вишневий фраппе
готується в розрахунку за кількістю потрібних порцій. на 1 порцію - столова ложка вишневого сиропу, 75 г молочного морозива, чверть склянки холодного пастеризованого молока. все треба збити в міксері. потім вилити у високий бокал, прикрасити ягодами, горіхами, арахісом чи тертим шоколадом

коблер "Замок Хаутон"
готується теж залежно від кількості потрібних порцій. для 1 порції потрібно взяти 3 чайних ложки ягідного чи фруктового (бажано - із червоної смородини) желе, 50 г вершкового морозива, трохи ягід червоної та чорної смородини, кубіки льоду, чверть склянки газованої мінеральної води. беремо високий бокал,  на 2/3 заповнюємо його дрібно потовченим льодом, третину, що залишилась, наповнюємо морозивом, желе, а потім обережно заливаємо газованою водою, прикрашаючи зверхи свіжими плодами ягід. подають напій одразу після приготування

оранжад
для 1 порції треба - 1 столова ложка апельсинового соку, 1 апельсин, 2 чайних ложки лимонного соку, півсклянки газованої води, трішки льоду та 20 г коньяку. все виливаємо у високий бокал та змішуємо, додаємо лід та подаємо.

приємного відпочинку, насолоджуйтесь не лише пивом ;)

1 comment:

  1. КЛАССНЫЕ РЕЦЕПТЫ!!! Как раз для лета!!!!!!!!!!!1

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ