Sep 23, 2010

7 ознак того, що із вас поганий менеджер

Майже годину спілкувався телефоном із подругою, яка працюючи у добре знаній державній корпорації України в сфері транспорту, "виливала душу" щодо численних прикладів розквіту безмірної і безглуздої бюрократії, байдужості та механістичності у ставленні людей один до одного в цій "машині" із дверей, паперів та кабінетів. На думку одразу спала публікація із BNET, побачена декілька тижнів тому. Ось як її автор, Стів Тобак, визначає 7 ознак того, що людина, яка керує компанією чи командою - це поганий менеджер.

  • Ваша група чи відділ не може впоратись із продуктивним вирішенням завдань. Рано чи пізно поганий менеджмент стане причиною негативних наслідків для усієї компанії. Погана продуктивність та нездатність впоратись із завданням вчасно - це ознака того, що керівник групи чи відділу не може впоратись із своїми обов'язками.
  • Ваш підлеглий менеджер буквально "горить" на роботі, і на нього перекладено відповідальність за усі прорахунки. Якщо бос перекладає помилки на вас - час замислитись.
  • Сторонні намагаються дистанціюватись від вас. Одна справа, коли підлеглі пліткують за вашою спиною чи вороги і конкуренти вас не поважають. Але коли підлеглі та команда починають вас ігнорувати, це ознака того, що ви зруйнували щось в роботі команди.
  • Ви поводитесь ще більш паскудно, ніж завжди. До певного часу можна не вважати, що з вас кепський керівник, але настане момент, коли ви і самі це збагнете. І тоді найгіршим кроком з вашого боку буде зривати злість та гіркоту невдач на ваших підлеглих.
  • Ви весь час шукаєте приводу для того, щоб приняти рішення не одразу. Одна із головних ознак поганого менеджменту - це повільне і невміле прийняття рішень. Адже рішення генерують дії, дії призводять до результатів, а результати - це те, що бачать оточуючі. Будьте уважні із цим.
  • У вас дуже погані персональні стосунки із підлеглими та колективом. Менеджери, що не здатні впоратись із обов'язками, також погано здатні налагоджувати людські взаємини. Взаємини це взаємини, і крапка. Ніколи не повірю у те, що поганий босс може бути чудовим другом чи прекрасною людиною.
  • Ваші підлеглі та колектив почуваються нещасними. Придивіться уважніше. Якщо вони припиняють говорити і мають винуватий вигляд, коли ви заходите до кімнати, чи уникають запрошення "піти на каву" із колегами після роботи, якщо їх запрошуєте ви - ви точно в програші.

Джерело: 7 Signs You May Be a Bad Manager

А у вас які взаємини із керівництвом? Сподіваюсь, ви не впізнали себе серед цих 7 пунктів.

Bookmark and Share

Замовити хостинг Додати прес-реліз Придбати аудиокниги Купить DVD фильмы

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ