Jul 2, 2009

про Леніна з відбитим носом та червоний фашизм

події минулого тижня у Києві та резолюція ОБСЄ про засудження сталінізму - то дуже маленька перемога
не лише українців, але й усього людства. настільки маленька, що майже непомітна.

декларувати демократію та творити її, не допускаючи анархію і реваншизм - це зовсім різні речі. червоний фашизм не кращий за фашизм традиційний. якщо його символ - мармуровий Ленін, то і акція проти нього є показовим кроком. хай навіть і кимось замовленим. проте люди потребують логічного завершення комуністичної доби. я не люблю політику і політиків. вони здебільшого кидаються обіцянками і не виконують їх майже ніколи. надто - в чиновницькому бюрократичному тоталітаризмі, яким є українська повсякденність. але я особисто готовий голосувати на прийдешніх виборах за того, хто остаточно знищить комунізм та пост-комунізм, створить прецедент нового Нюрнбергського процесу та остаточного знекровлення червого фашизму, який ще так міцно сидить в головах старшого та середнього покоління.

напередодні Дня Конституції в нашому місті - як і в деяких інших містах України - чомусь відбулись урочисті заходи та навіть якісь трамваї з червоними прапорами та гаслами на відзначення 90-річчя заснування комсомолу. ви собі можете уявити, щоб у Німеччині раптом без усіляких санкцій чи то дозволів з боку влади відбулись заходи до річниці гітлерюггенду чи штурмових бригад СС та СД?! а в нас можна взяти трамвай, прикрасити його прапорами червоної чуми, яка вичистила з України близько 16 мільйонів життів, і їздити містом із вигуками "паздравляєм вас с гадавщінай камсамола". а між іншим, саме комуністи придумали концентраційні табори та винищення голодом; не сплатили жодної правової та моральної відповідальності за 1933-й, 1937-й, 1946-й, за "Празьку весну" в Чехії та румунський фашіо-комунізм. за таке мало відбивати мармурового носа боввану посеред київської площі - за це треба судити.

диктор по 1+1 каже "до буденних речей для іншого народу України", і він цілком має рацію. проблем у людей вистачає; але от єдину справу, який варто довести до логічного кінця - це декомунізацію. щоб усі лєніни, сталіни, свєрдлови та інші максіми горькі і косіори стали на одну сторінку із герінгами, гіммлерами та кохами у підручниках з історії.


No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ