Aug 25, 2009

film'отека: все, що переглянув за місяць

За минулий місяць переглянув чимало фільмів. Поки у відпустці, раджу вам переглянути щось із цього:

"Believer"
Нацизм не властивий євреям? Ще й як властивий. Фільм ідентичний за глибиною та трагізмом до "Американської історії Х", але він інший. Більш європейський чи що. Потребує освіченості та тверезого розуму, для того, щоб сприйняти цей фільм саме в тому контексті, в якому він дійсно є. Гарна гра акторів.

"Сніданок з Тіффані"
Красивий фільм, чудова голлівудська класика і Одрі Хьопбьорн просто божественна. Трішки місцями наївний, але цієї наївності так бракує сучасності голівудського кіно. Лав-сторі, романтика, дощ, кава і все решта.

"The Reader"
Несподіване перевтілення Кейт Уїнслет заслуговувало на Оскар - це точно. Історія заборонених і неправильних стосунків, неправильного режиму, неправильного життя, кількох десятків малих трагедій на тлі однієї великої трагедії німців, не меншої, аніж трагедія євреїв. І безліч сцен, які варті окремого споглядання десятки разів.

"Трансформери-2"
Спецефекти кльові. Як можна було перетворити трагічний екшн на комедію, де попри усі "о, ну все, йому капут", не можна стриматись від сміху?!

"Сутінки"
Підліткова лав-сторі плюс історія про вампірів - гарантовано 100% успіху. Хлопчик гарний, а дівчинка якась зашугана, в неї що, важке дитинство було?! Будинок директора Nikе, в якому знімали дім Калленів, класний. Очікуємо на продовження "новітнього Гаррі Поттера"

"Костянтин"
Кіану Рівз у ролі екзорциста з раком легенів та гарний образ ангела-перевертня. А так чимось нагадало одвічний "Ван-Хельсінг". Фільм для того, щоб ні про що не думати :) Диявол в білому - непогана режисерська знахідка.

"Inglorious Basterds"
Тарантіно зняв легендарну, чорно-гуморну, епатажну, екшнову, психологічно-сатиричну, гіперболізовану, надзвичайно талановиту, провокативну, сповнену трешу, крові та стьобу і яскравих характерів відверту ахінею вищого ґатунку, поплювавши в очі усім - від євреїв до космополітів та нацистів, і всіх при цьому залишивши задоволеними. Перегляну ще раз і вже без російського дубляжу, шукатиму in English to compare ;) Бред Піт - "красавчєг" :)

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ