Jun 8, 2009

чи потрібний блогосфері блог про економіку?



Дедалі більше вивчаючи блогосферу та цікавлячись інформаційними трендами, я все частіше помічаю катастрофічний брак певних тематичних ресурсів в уанеті. Стало модним писати про стартапи, про технології, про Лінукс, теми довкола лайфхаку, тайм-менеджменту, соцмереж та фотографії. Але в той же час — немає об'єктивного сплеску тієї тематичної та нішевої блогосфери, яка набула певних темпів за кордоном. Особисто мені бракує хорошого ресурсу блогосфери із тематичним спрямуванням “економіка та фінанси”. Блог на тему не персональних фінансів чи чергової МЛМ-піраміди, не на тему “як заробити мільйон” чи “як позитивно ставитись до життя”. Хотілося б почитати блог із глибоким інформаційним наповненням чи хоча б спробою порівняльної аналітики в галузі корпоративних та державних фінансів, із залученням експертів до онлайн-обговорень чи експрес-дайджест із різних видань (тільки це не має бути типовий агрегатор новин, яких в уанеті вже наплодили досить). Саме такого конструктивного аналітичного проекту, який би кидав погляд на ринок фінансових послуг та фінансового менеджменту, мені дуже бракує (ностальгія за часами магістратури раптом прокинулась :) ). Навіть дедалі міцнішає думка про те, що я б і сам заснував подібний проект, однак ускладнюється ця задача відсутністю команди та особливих можливостей щодо окремого домену та хостингу (зараз фінансові можливості трохи обмежені, і самотужки піднімати такий проект важко як з точки зору коштів, так і з позиції часу). Цю ідею я поки що обмірковую. Можливо, що в липні все-таки буде реалізовано цей проект. В якому форматі — це треба буде ще поміркувати. Але якщо чогось немає — спробуй створити його сам, чи не так? :)

7 comments:

  1. Я б однозначно читав би подібний ресурс. Чекатимемо на втілення ідеї!

    ReplyDelete
  2. читав би і критикував))

    ReplyDelete
  3. так само потрібен як і про політику.
    блогосфері потрібні ресурси про позитив.

    ReplyDelete
  4. ресурси про позитив - це чергові балачки про "ой як все чудово" чи "сьогодні Ані Лорак виступила з концертом у Голопупинську"? )))
    загалом мався на увазі блог про інвестиційні ринки, фінансовий менеджмент, досвід прийняття корпоративних рішень, бізнес-кейси тощо.

    ReplyDelete
  5. як надумаєш робити - можеш розраховувати на інформацію від управління економіки ОДА (окрім таємної) :)

    ReplyDelete
  6. 2 vitalik:
    ОК, домовились :) цілком можна розробити рубрику щось на кшталт "Регіональні фінанси"

    ReplyDelete
  7. Пропоную до уваги розпочатий мною проект: http://progroshi.com.ua/
    Розумію, що він знаходиться в зародковому стані, але я маю чимало ідей для втілення в ному. Ці ідеї стосуються як інформаційного наповнення, так і створення корисних сервісів для управління фінансами для всії і кожного.
    Дуже цікаво було б почути відгуки про сайт. Крім того я відкритий для співпраці за багатьма напрямками. Так що чекаю ваших думок та пропозицій ;)

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ