Jun 13, 2009

filmотека: "Русалка"

якщо б Амелі виросла у спальних районах російської глибинки, то про неї б зняли приблизно цей самий фільм.

"Русалка" - фільм Анни Мелікян, який схожий на "Кука для дорослих" чи "Амелі для пост-радянського простору". реалізм фільму трішки казковий, а казковість аж занадто "для спальних районів".



сподобалось: гра актриси у ролі головної героїні; епізодичний персонаж - дівчина-бомж без ніг; викрадення ананасів, розгардіяш у бутіку парфумів; прорізання вікна у велетенському плакаті, яким затягнутий фасад будинку у спальному районі Москви. не сподобалось: головний герой, більшість діалогів у фільмі; алюзія на "Ангел-А" із стрибком з мосту; співпадіння однієї з пісень саундтреку із саундтреком "Пітер-ФМ".

загальне відчуття: якісна спроба зняти російський indie-фільм. на Оскара, Канни чи Берлінський кінофест замахнутись звичайно навряд чи; але емоційній аудиторії від 16 до 22 років, напевно, подобається. переглянути можна, але окрім шоку у фіналі загалом фільм вас навряд чи "зачепить". хоча я можу й помилятись.. :)

1 comment:

  1. А мені дуже сподобався "Русалка". Да, російський, да не без приколів московської школи. Але для відпочинку годиться. Про любов та й подумати можна.

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ