Jun 13, 2009

filmотека: "9 and 1/2 Weeks"

фільм, який варто переглянути хоча б побачити, якими були Кім Бесінджер та Міккі Рурк у розквіті сил :) шедевр, який переносить нас не лише у атмосферу 80-х, але й показує практично ідеальний зразок того, як можна зняти кіно, наскрізь проникнене сексом, в якому жодного разу камера не показує повністю секс як такий. (із грубим натуралізмом, як звикли знімати зараз, коли камера ледь не поміж ноги героїні заїжджає...)



мушу зізнатись, що раніше цього фільму я не бачив, а тепер він точно потрапив у список найбільш улюблених. історія про те, як незнайомець і незнайомка вирішили поекспериментувати із почуттями, а отримали щось більше, аніж просто стосунки у ліжку. Міккі Рурк - зразок харизматичного чоловіка в цьому кіно. відчуття - це головне, на чому побудовано цю кінострічку. а крупні плани та світло - це той ефект, яким цей фільм просто залишає поза конкуренцією решту спроб зробити щось на кшталт провокативної історії. висновок: дивитись. це кіно не тільки і не стільки про секс. це кіно про те, що стоїть поза часом, сексом і людьми. поза стосунками та емоціями, коханням та іншою нісенітницею. просто опустіть штори, пригасіть світло і подивіться цей фільм наодинці із великим екраном.

1 comment:

  1. сто лет назад,а имено в конце 80-х начало 90-х смотрела с подружкой этот фильм в кинотеатре,что на ходится на Русановке,на улице (или возле) Этузиастов.Это было что-то!!!))) Все затаили дыхание на кульминации фильма.Все было красиво и сексуально.Не знаю, если пересмотреть этот фильм снова,будет у меня тоже впечатление или все изменилось до наоборот

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ