Jun 27, 2009

MP3 Vacations: SkinHate "Війна в головах" (1998)

чи то настрій такий, чи пригадались роки "бурхливої молодості" курсу десь так 3-го, але сьогодні в мої МР3-Канікули потрапляє альбом "Війна в головах" від гурту "SkinHate". щоправда, коли я вперше почув цей альбом року десь так 2003-го, то називалась та касета "Skinhate", гурт чомусь мав назву Skinhead, а якість записів була досить поганенька. так само дуже примарними в мене були уявлення про українську альтернативну та хардкорову сцену (це вже згодом в мої навушники потраплять "Карна", "ТОЛ", "Квадраджесіма", "ОпоZиція", "Оркестр Янки Козир").

перше попередження - наявність неформатної лексики та важких рифів, тому приберіть від моніторів вагітних та вразливих жінок, дітей і решту тих, кому відео- та аудіоматеріали даного типу можуть зашкодити. до моніторів запрошуються ті, в кого є досвід прослуховування американського хардкору, нью-металу та постхристиянських течій важкої музики. чому саме цей альбом і цей виконавець? тому що це чи не єдиний зразок раннього українського хардкору "доОЯКівського і доТОЛівського періоду". альбом просякнутий ненавистю - як здається на певний погляд. альбом, просякнутий ненавистю до певних речей та явищ, - це розумієш, покрутивши його у плеєрі. я б не назвав цю музику такою, яка щось пропагує чи до чогось закликає. вона - для руйнівного, скаженого настрою; для вивільнення енергій та створення певної атмосфери. порадити можу лише тим, у кого все гаразд із психікою та добре із поняттям "хардкор" в сенсі музики. попри велику частку негативізму та декларативності, щось таке вивільняється в тобі, коли ти слухаєш "SkinHate", завдяки чому потім стає легше. ти цей альбом ніби через себе "проживаєш", "гасиш" в собі злість, чи що... про сам гурт можна почитати у Вікіпедії чи на ЛастФМ-і. попри співзвучність назви та численні спекуляції, гурт не має ніякого стосунку до фа, антифа, бонхедів чи "уайтпауер", тематика текстів швидше належить до стрейтеджерів. за стилем та подачею - це типовий хардкор, повний якісного звукового "м'яса". вокаліст із гарним гроулінгом та витягуванням партій доповнює важку "базу" із гітар та драму. декілька відео відшукалось на Ютубі, людям із слабкою психікою дивитись відео на пісню "Біль", зібране із якогось американського фільму, не раджу (решта - хтось підкажіть, що за фільм використовується в якості відеоряду). інформації про групу наразі небагато, навіть не знаю, чи гастролюють вони. музику подібного типу не слухаю вже досить рідко, лише під певний настрій.







3 comments:

  1. можливо ви мали на увазі Карпа а не Карна в першому абзаці, тоді лово виправляйте а мій комент потім нещадно видаліть.
    а мені кіни не дуже подобаються, карпа цікавіша

    ReplyDelete
  2. Карпу забув, до речі )) ні, саме Карна

    ReplyDelete
  3. перша пысня - "13 район"
    друга - "пункт призначення (здаэться 2)"

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ