Jun 28, 2010

Monday, June 28

Всіх співвітчизників - із Днем Конституції. Щоправда, наші депутати радше перетворили її на "день проституйованої громадської совісті та самозаспокоєння шляхом недолугого законодавства", але дарма; 96-го Конституцію таки прийняли. Інша справа, що переписували вже кільканадцять разів. Чи живемо ми за її вимогами? Радше ні, аніж так. Принаймні, в мене саме таке відчуття. Але - як казав мій університетський професор із вищої математики - "ну і хай з ним".

Планую відпустку на середину липня і аж до перших чисел серпня, наскільки вдасться - побачу. Поки докучає хронічна втома; треба, мабуть, більше уваги приділити режиму дня та власному здоров'ю.

Фільм дня: The Oxford Murders (2008)
Парадокс метелика та урагану, теорія досконалості чисел і протистояння логіки та математики, віри, висновків та математичних послідовностей, складна гра, в яку грають старий професор, що за життя став легендою, молода гарна жінка, ще одна молода жінка, дружина розшифровувача нацистського шифрувального коду та амбітний молодик із Штатів, що приїхав до Оксфорда по знання та визнання - приблизно ось такий мікс вкинуто у майже двогодинну стрічку режисера Алекса Де Ла Іглесіа. В ролі амбітного молодика-математика із зовнішністю рокнрольщика - Елайджа Вуд. Якщо ви не бачили "Хуліганів з Грін-Стріт" і все ще думаєте про Елайджу Вуда як про хоббіта з волохатими вухами з "Володаря Кілець" - можете почати відкриття його інших, менш попсових сторін за допомогою "Вбивств у Оксфорді". Фільм ставить безліч запитань, а всі відповіді ви здобудете лише за останні 5 хвилин. Тому варто подивитись, потренувати власну логіку і побачити гарну акторську гру та оцінити роботу сценариста і режисера довкола задуму. Оцінка - тверда "п'ятірка": було зовсім не нудно і не помітив, як минув час перегляду. А ще, як завжди: everybody lies, and truth doesn't exist, ну я гадаю, ви і так в курсі. Фільм про досконале вбивство та битву сумління із реальністю. Трейлер, до речі, несподіваним чином скомпонований зі сцен фільму (не бачив його до перегляду самої стрічки).



Альбом дня: Lena Meyer-Landrut "My Casette Player" (2010)

Якщо взяти Регіну Спектор, змішати її з дівчинкою, яка робила трек для реклами Macbook Air, і додати трохи ноток від Нори Джонс, а потім все це помножити на доволі юний і гарний вік та зовнішність - оце і буде альбом Лєни про касетний плеєр, любов, зустрічі і решту таких милих і таких нефілософських речей. Легкі і ритмічні треки, які просто приємно слухати. Пісню-переможницю Євробачення-201 одразу пропускайте: вона не найкраща в альбомі. Якби вся популярна музика була б такою - було б добре. Для зразка - однойменний трек з альбому:



Bookmark and Share

Пресс-релизы и контекстная реклама для В2В / В2С компаний стран СНГ

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ