Jun 9, 2012

Перегортаючи сторінку

Цікаво, наскільки часто протягом життя середньостатистична людина зтикається із необхідністю "перегортати сторінку": іти далі, вносити кардинальні зміни, приймати непрості рішення, помічати за собою, що її, людини, шлях завів кудись не туди - не туди, куди мріялося, хотілося, не до того, до чого прагнулося.

З одного боку, Час відсіює ілюзії: ілюзії юності, сприйняття людей під певним кутом зору, ідеї та речі, котрі колись здавались цінними; зв'язки, котрі мали значення. З іншого боку, саме в боротьбі із Часом та Обставинами кожен із нас віднаходить для себе новий напрямок руху, нову мету, нові цілі (мова не лише про кар'єру чи гроші, мова про життєву модель в цілому).

Третього липня 2012 року виповниться рівно 5 років від часу закінчення університету. Ось ми на фото, в очікуванні того, що наші грандіозні плани на "підкорення Всесвіту" здійсняться :)


Відверто кажучи, мої плани не здійснились. Чи багато докладено було зусиль? Можливо, ні. Чи було здобуто цінний практичний досвід? Так. Чи були обставини об'єктивні, які завадили реалізації багатьох задумів (не лише знаменита економічна криза 2008-2009)? Були. Чи шкодую я про те, що не здійснилося? Ні.

Але перегортати сторінку раз на декілька років - це, мабуть, свого роду життєва необхідність. Певні помилки при цьому не завжди піддаються виправленню. Зате приходить усвідомлення того, що не всі уявлення та сценарії в твоїй голові працюють в реальному житті так, як ти планував / уявляв із самого початку. Завжди трішки заздрив людям, які вміють "горіти" ідеєю довго, визначати мету наперед і роками пробиватись в заданому / жаданому напрямку: мабуть, їх не багато, але вони від самого початку перегорнули на "правильну" сторінку. А може, це просто чергове підтвердження того, що the grass is always greener on the other side - хтозна

PS: десь на місяць (а можливо, й більше) пішов у відпустку. Окрім лікування (це потреба першочергова), є багато над чим подумати.

2 comments:

  1. перегорнути сторінку це дрібниця, насправді.
    Ділі доведеться закривати цілі розділи у книзі життя, це куди складніше, а головне не залежить від твоєї волі.

    PS:
    Міцного здоров’я.

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ