Mar 5, 2010

Про партії і варення

Коли ви купуєте в магазині варення (є такі? ті, хто не готує домашнє варення та джеми, а йде в супермаркет і там обирає? підніміть руку) - коли ви берете в руку скляну посудину із певною солодкою речовиною всередині в та яскравою наліпкою зовні, що ви робите в першу чергу? Правильно: дивитесь на інгредієнти, склад, кількість барвників, ГМО та іншої гидоти. Ясна річ, що оскільки цей джем не домашній, то ви обираєте той продукт, де вміст барвників та різної гидоти, зазначеної на етикетці, є найменшим. І так серед купи гидоти різної пропозиції штучних чи напівштучних продуктів можна обрати найменш шкідливий. Ну якщо вже дуже варення кортить скуштувати, а запасів влітку ви не зробили, то що ж робити. Але ви ОБИРАЄТЕ за етикеткою. Уявіть, що було б, коли варення із банки раптом вирішило частково змінити структуру в ході продажу. Деякі його компоненти мігрували б у сусідню банку, тому що в них хімічна сумісність та смакові якості більш придатні до тієї, сусідньої банки. Ну от купуєте ви банку варення, а частково його структура хоп! - і змінилась в процесі поїдання чи ба - в процесі купівлі. Кльово, ага...

А тепер поясніть мені, пересічному маленькому українцеві виборцю, чому коли раз на 5 років ми обираємо за етикеткою політичної програми, гасел та лідерів політичну партію, вона раптом може змінити структуру і склад, а окремі її - партії - члени і членкені  депутати і депутатки раптом різко починають мати "особисту думку". Коли вони пудрять людям мізки в округах пропагують свої ідеї, агітують та приходять в парламент, у них немає "особистої думки". Як тільки під 5-ю точкою в них опиняється тепле сидіння службової автівки та крісла у ВР - все, етикетку геть, ліземо із цієї банки фракції до тієї, де більше дадуть більше спільного. Маєш "особисту думку"? Мандат на стіл і йди думай на вулиці.

Коли ви берете в руки банку із варенням, там є такий рядок "Склад" ("Состав", "Ingredients" etc.) . Коли ми беремо в руки виборчий бюлетень при виборах до ВР, там є ТОП-10 чи ТОП-20 списку і все, все, далі ми не знаємо, хто решта 80. А хочеться. Бо якщо там 80 старперів пенсійного віку, яким просто треба дітям машини і квартири у столиці поробити - то навіщо я, ти, він і вона станемо голосувати за це збіговисько пенсіонерів? Якщо там 80 бізнесменів - ми подумаємо, чи будуть вони давати робочі місця. Якщо там 80 "ахотніков с бальшой дарогі" чи "проффесорів" - то тоді саме час "спасі страну - забєрі у бабушкі паспорт".

А поки що "варення" ВРУ перелазить самостійно із банки в банку, постійно змінює склад, плюється в покупців і смердить. Вочевидь, не з "ягід" зварене.



Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ