Mar 25, 2010

Ubuntu публікує аналітику по cloud-сервісам в В2В-секторі + чекаємо на 10.04

"Хмарки" популярні. Ні, не ті, що на небі, а ті, що у вебі та в серверних шафах. Canonical оприлюднили цікавий документ, в якому йдеться про перспективи використання серверного варіанту Ubuntu Linux.

Деякі факти:

- 72% учасників опитування вважають Ubuntu Server чудовим варінатом для промислового використання та забезпечення роботи сервісів, де надійність є критично важливою;
- більшість адмінів вважають за краще ставити на промсервери LTS-випуски Ubuntu;
- 92% при виборі дистрибутиву керуються фактором підтримки обладнання в цьому дистрибутиві;
- 54% учасників опитування заявили, що вже використовують Cloud-технології, але лише 10% з них користуються публічними сервісами на кшталт Amazon EC2. Ще 60% хочуть розгорнути власну "хмару" у локальних масштабах.
- 60% тих, хто пройшов опитування, вважають Ubuntu Enterprise Cloud (UEC) гарним рішенням для створення локальних "хмар", але лише 7% вже запровадили Cloud-рішення на базі Убунти.



Великий привіт Windows :) Чекаємо на реліз остаточної версії 10.04 29 квітня цього року. Поки що пішов качати Ubuntu Studio 9.10, до якої планую додати офісні додатки, скайп і ще пару "плюшок", оскільки прийняв остаточне рішення "переїхати" під відкритий софт. До того протягом кількох місяців тестував різні збірки Ubuntu - залишився в цілому задоволеним. Windows XP залишиться тільки для WebMoney (не хочу переписувати ключі і сертифікати) та Adobe LightRoom. Років 7 "вікна" послужили своє - від Millenium та 2000 до XP - але все колись змінюється :)



Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ