Jan 4, 2009

про гангста-фільми: враження

(с)rude stvorinnya

Бумбокс і Надін

зима-зима, зима-зима,
моя кохана і кума,
чимось білим
літо вкрила..
(с) Бумбокс

я маю місяць, маю небо, маю твій телефон -
isn't it сон?
(с) ОЕ

................................................

А за вікнами знову пролітає сніг.
Короткі хвилини змінюються короткими годинами.
Джаз та лаунж змінюються Korn та "ДахаБраха" (кияни, я вам заздрю, у вас в січні аж декілька постановок "Даху", в яких вони братимуть участь). Ну то таке..

Нова "хвороба" - це короткі пости. Це твіттер-синдром )) Думки потрібно колекціонувати, збирати, а не розкидатись ними. Мабуть. Але то таке. Пишу як живу, а живу я якось дуже невпорядковано і уривчасто.

Подивився "Above The Rim". Торкнувся, так би мовити, кіношного олдскулу хіп-хоп кіно, все ж таки 1994-й рік - це вам не абищо (чи навіть ще раніше..). Тупак органічно як "поганий хлопець", решта теж нічого. Правда, не зрозуміло, хто такий той бомж, якого вони пришили, і чому охоронець знає його, і чому баскетбольна кар'єра охоронця не вдалася. І що сталось із пацаном, який застрелив Пташку у фіналі фільму. А так фільм нічогенький, "просте життя простих хлопців" із "чорного кварталу", сленг, апломб, великі пістолети і багато гарного баскетболу. Трек теж відповідний. "We must be soldiers. I said soldiers, not any motherf@ckin' clowns" - це мабуть головна фраза, довкола якої - з одного боку герой Тупака Шакура із його гангста-бізнес, а з іншого - актор, який грає його старшого брата. Коротше, все як завжди: бабло, зло, добро, постріли, трішки трагедій, любов, гарні хлопці перемагають поганих, баскетбол, ну і що там ще..

А ще наприкінці грудня подивився.. "Adulthood" ("Шпана-2" в нашому прокаті). З тієї ж опери, тільки 2008-го року випуску. А ще - замість Штатів - Лондон, замість "хаслерів" - драгдилери; замість олдскулреп - грайм; замість сигар та "травки" - "доріжки" героїну і мінімум цензури. Найбільше враження від фільму - це грайм. Grrrrrime from East-londonnn town, який просто валить. шукатиму саундтрек, він бомбовий. А сюжет досить банальний: вийшов із тюряги - а на тебе вже чкає помста; і понеслося.. ну а ще в проміжках - секс, істерики, мордобій різного ступеня складності, стрілянина ну і "любовь-морковь", куди ж без неї..; сподобалась подружка негра, який хоче стати юристом - своїм апломбом та незалежністю. І взагалі, висновок такий: з часом усіляка дружба йде "під кат", вороги теж дрібнішають, а залишаються лише помилки минулого і кохання..чи секс.. чи секс із коханням. Щось таке. Коротше, якщо припустити, що у Франції та Лондоні такі ж спальні райони, як наші, то це - "фільм спальних районів".


PS: а взагалі у мене якийсь сумбурний настрій. Так що не дивуйтесь. Енергія, мабуть, розриває думками голову. От і пишу усе підряд, одразу, навіть епіграфи не коннектують із текстами. То я ніяк не можу увійти у новий ритм нового життя )) і взагалі - у мене в плеєрі після Nirvana одразу йде саундтрек із "Дев'ятих врат".. Так що все ок. )) За вікнами лежить хрусткий снігоцукор чи цукоросніг.


No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ