Sep 2, 2009

Про банківську рекламу

Як на мене, найдебільніша реклама серед українських банків - у ПУМБа із боксером "я хочу вкластися в ваш банк" - і бах кулаком по столу! і в цей момент дівка з великими ци.. цільовими активами виносить табличку із відсотками. Господи, хто їм робив цей ролик?! Більш-менш адекватна та приємна реклама - у "Райффайзена". До кризи вічно "мочили" реклами "Надрів" та "Укргазбанка". Словом, дивлюсь на все це і думаю: невже скрізь все так погано? В плані - чи це в індустрії жлоби, чи в керівних кабінетах замовників, чи клієнти повні дауни мають бути, щоб їх "гріла" подібна "шедевральщина"...

Для порівняння:







Дуже набридло, що банківський продукт у нас не продають, а "впарюють". Я розумію, у нас впарюють політику, ідеї, історію, любов до сусідніх країн чи нелюбов до них, релігію, літературу, кіно... У вітчизняній практиці бракує отого розтиражованого "у них" і такого "незрозумілого" "у нас" поняття passion - пристрасті, жаги, любові до того, що ти продаєш; послуг та ідей, які ти несеш; виховання лояльності - не наша мета; наша мета - бабла зрубати і купити нову автівку собі чи "любімой женщінє".

Виховання лояльності через рекламу можливе, якщо реклама сповідує ті ж цінності, які сповідує цільова аудиторія. А тут "я хочу вкластися в ваш банк!" чи "депозити аж 20% річних". Та начхати мені, скільки відсотків, якщо "дівчинко" сидить і ні бе ні ме ні кукуріку не може розповісти про нюанси одного договору відносно іншого в плані руху коштів по рахунку пенсійного депозиту (наприклад) (і таке бувало). Цінності надавача та отримувача послуг кардинально різні, і якщо отримувач прагне до чогось нормального, адекватного, до "сервісу", то надавач частенько пхає стусанами отримувача "в нужном направлєнії" (тобто кулаком бах по столу і ніяких зайвих питань: підпиши свою "бумажку", наприкінці місяця отримаєш своє і все, не морочи голови). Ось таке.

PS: а колись було ще веселіше, пригадуєте?


Иоанн Грозный реклама банк империал




1 comment:

  1. Реклама двигатель торговли, хорошо прорекламированая вещь всегда оценивается по достоинству =)

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ