Dec 20, 2009

5 короткометражок для недільного перегляду на YouTube

Поки всі обговорюють та дивляться "Аватар", вирішив надати перевагу авторському короткометражному кіно. Сьогодні цікавими видались такі короткометражки:

SIGNS
Вдалий продакт-плейсмент від "Швепс" або вдалий міні-фільм, який здобув Каннських Левів цього року - це вже вирішувати вам.
A simple short film about communication.
Created by Publicis Mojo and @RadicalMedia
Director: Patrick Hughes
Історія про те, яким буває роман у офісі, якщо люди працюють у різних будівлях, і цим людям бракує спілкування і часу на спілкування, а також рішучості зробити перший крок.


STRANGERS
В одному вагоні метро опиняються араб, ізраїльтянин та четверо скінхедів. Хочете знати, що з того вийде? Цікавий фільм, якому попри соціальний та суспільно-політичний підтекст не бракує гумору (інцидент із "Хава Нагілою" на мобільнику дуже несподіваний).
Short film by: Erez Tadmor & Guy Nattiv


OFFSIDE
Ніколи не думали, що короткометражка може бути трагічною не лише тоді, коли вона про любов чи про автомобільні аварії? Пронизливий погляд на те, як футбольний офсайд у ефірі радіостанції під час трансляції може спричинити не лише розчарування вболівальників, але й 4 раптові і безглузді смерті. Якщо це відбувається на кордоні із Палестиною.
Offside is the second short film in the trilogy by Erez Tadmor & Guy Nattiv regarding the Middle East conflict. This short is a fallow-up to their last short film Strangers, Offside was shot in Israel, during September 2005, at the security zone that separates between Israel and the Palestine Authority.


NEW BOY
У клас звичайної ірландської школи вчителька приводить новенького учня. Він такий же, як всі звичайні діти. Але не такий, і не лише тому, що він - темношкірий серед білих та веснянкуватих нащадків ірландських родин, але й тому що починав вчитись у Африці в часи громадянської війни. Спогади, гумор і життя - тепла, одночасно сумна та радісна історія, яка не залишає байдужим під час перегляду і після нього.
A young African boy with a haunting back story starts school in Ireland, and finds out quickly exactly what it means to be the new kid. Winner of Best Narrative Short at the 2008 Tribeca Film Festival and nominated for an Oscar.


Fifty People, One Question
Що буде, якщо зупинити на вулиці 50 випадкових перехожих і задати їм одне просте питання "Чого б вони хотіли найбільше від сьогодні і назавжди". Обличчя, вулиця, люди, камера. Все просто, все складно. Загалом - дуже своєрідно, тепло, терпко і влучно.
The Story:
Around two months ago when we set out to film, it was another New Orleans day. A sure sign was the radiating humidity that made your entire body feel like it was covered in a sort of sweaty film. Once you get past the initial fear of the inevitable grime and heat, you feel a certain energy or "atmosphere"- like a kid throwing himself without reserve into a mud fight.

We had an idea: ask as many people as possible the same question. We didn't know exactly why- I guess we were hoping to expose a slice of human emotion (maybe). Just the simple act of reaching out and asking the question is such a enthralling experience in itself. So go ahead, ask yourself.....


No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ