Nov 17, 2010

Про зуби, або Як виглядає аутсорсинг у місцевій стоматології

Історія ця могла б стати основою для анекдоту чи бути епізодом фільму. Але трапилась вона насправді цього тижня в одному із рейсових автобусів Вінницького регіону. Тому нічого вигаданого тут нема.

Все почалося із того, що на одній із зупинок до автобуса, що їхав понеділковим рейсом, підійшла жіночка і попросила водія передати до Вінниці невеличку коробку. Практика таких передач - речей, грошей і т.п. - то звична справа. От тільки цього разу виявилось, що передачі не всі будуть звичними. Водій про щось жіночку запитав, поклав коробку під сидіння. Наступний населений пункт, зупинка. До автобуса підбігає чоловік, тримає в руках невеличку коробочку, тицяє водієві гроші за те, щоб передав: "там знають". "А що там?", питає водій. "Зуби". Невелика пауза. "Ну протези. -Аа.."

За дві зупинки історія із коробочками та зубами повторюється. Тепер в салоні вже сміються люди, а під сидінням їде 4 комплекти зубних протезів різного типу. "Вже б казали, де людські, де конячі, де кутні, де передні", жартує водій.

Потім ця ж ситуація повторюється вже у Вінниці, де до автобуса по мірі того, як він в'їжджає до міста, виходять люди і забирають "зуби". Дівчина, що їде поруч із водієм, філософськи зауважує: "А усі до Вінниці зуби лікувати їздять. А они ось де їх роблять..."

Аутсорсинг у дії: стоматологи із приватних - а можливо, й державних, - клінік беруть замовлення, обстежують клієнтів, знімають зліпки і - відправляють зубні протези на виготовлення в райони та селища. А там якийсь місцевий "умілець" за менші гроші і на власному устаткуванні виготовляє потрібні "зуби", які потім ось такою "автобусною поштою" передають назад до Вінниці. Чесно кажучи, тепер перед тим, як іти до стоматології, замислився: а звідки приїде матеріал для пломби чи зубного протезування? Чи не з того ж Козятина чи Крижополя?

Bookmark and Share

Замовити хостинг Пресс-релизы Придбати аудиокниги Купить DVD фильмы Приобрести ссылки

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ