May 28, 2009

ще раз слідами Кубку УЕФА



знаєте, що в моєму місті досі нагадує про перемогу "Шахтаря"? алея із двох десятків зламаних бидлом молодих дерев (дерева акуратно зламані навпіл на висоті людського зросту), розтрощені лавки у парку та акуратно побиті сходи. якщо таку ціну після "переможної" ночі заплатило кожне українське місто, тоді мені соромно, що останній Кубок УЕФА потрапив в Україну.

дивує дві речі. перша - чому серед нединамівських фанатів стільки тупого спальнорайонного бидла, яке варто було б посилати на якісь виправні роботи років так на 10 за їх "вболівальницькі" емоції. друга - чому футбол в пострадянському просторі став все більше належати до інтересів тих, хто лузає "сємки" і слухає музику з мобільного у парадних. сліди КУЕФА - це не єднання у позитивних емоціях. Кубок УЕФА - це відсутність державного прапору на всіх офіційних фотохроніках та сесіях для преси. це бидлятне "ми донецкіє, с намі бог". це обережне розчарування більшості тих, хто дійсно любить український футбол. це численні "сліди" "святкувань", за які ніхто не відповідатиме (як завжди в нашій країні). це все те, чим мені б дуже не хотілося, щоб стала Україна. але на жаль, вона вже цим потроху стає...

6 comments:

  1. приєднуюся. в мене футбол стійко асоціюється з дудками в метро... які інколи, в хвилини лушевної слабкості, хочеться киянкою забивати в горлянки тим дударям. але ж то нічого не змінило б...

    ReplyDelete
  2. Дудки зло і ідіотизм...
    по темі в Вінниці все пройшло більш менш сокійно, погорлали але нічого не ламали

    ReplyDelete
  3. чого - я ж кажу, поламали дерева одразу за мостом, який веде на Коцюбинського. ще бачив розбиті урни, але їх швидко прибрали, і лавки теж, комунальники постаралися хоч.
    цікаво тільки, чого саме футбольні фанати так дуріють, а баскетбольні, Формули-1 чогось не ламають усе, що очі бачать

    ReplyDelete
  4. Не дарма футбольні фанати називаються "хулігани". але у більшості випадків там агресивний фанатизм. Нічого б немав проти якби вийшли просто прапорами помахали. А пеерважно виходять кулаками махати на махачах, інколи і пересічні люди дістають від такого фанатизму. В нас без радикальних методів вирішення проблем порядку не наведуть ніколи. І радикальіність має буту жорсткою.

    ReplyDelete
  5. Коли випадає можливість з радістю іду вболівати на стадіон, купляю білети подалі від трибун ультрасів тому що як на мене вони приходять на фудбол не вболівати а громити всіх і все

    ReplyDelete
  6. Футбол - это нормальная игра, но показывать ее надо по телеку, а болельщткам - сидеть либо дома, либо в съемной квартире, либо в спорт-кафе. В каждом из этих случаев в хулиганами разбираются - они будут платить за ущерб.
    На стадионе все тоже просто - кучу ментов с четким приказом "бить по морде за любое хулиганство". Зная рвение наших ментов к таким приказам, можно предположить что на матче общаться будут шепотом :)

    ReplyDelete

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ