Aug 13, 2011

Про книжки

Прибираючи в квартирі, помітив, що книжок, які купував особисто я, не так вже і багато (хоча я багато читаю, за минулі півтора роки прочитав набагато більше, ніж за весь час зміни міста, в якому живу). Паперові книжки поступились місцем електроніці (рідер + нетбук), pdf'ам, epub'ам та fb2, яких в місяць "йде" приблизно десяток (як художніх, так і на професійні теми).

Але мені однаково не вистачає маленького задоволення: йти в магазин, ритись на полицях, шукати не лише бестселлер чи класику, а якусь взагалі інді-книжку від невеликого видавництва, перебирати книжки, насолоджуватись спокійною (чи неспокійною) атмосферою книжкового магазину (і навіть відмахуватись від новомодних нині консультантів "што вам падсказать?").


Свого часу батьки зібрали чималу бібліотеку, але там переважає класика або такі собі "програмні" чи "універсальні" твори. В мене колись було бажання зібрати бібліотеку інді-видань (деякі книжки виходять тиражем в пару тисяч і не факт, що потім колись їх ще десь можна буде відшукати, окрім букіністичних магазинів - і то навряд: букіністика - це щось у Європі, а в нас дуже часто і поширеної книжки не відшукаєш).

На моїй полиці утворилось невелике незайняте місце. Можливо, варто завтра піти підтримати традиційну книжкову індустрію? :) А то скоро навіть тактильне відчуття паперу забуду.

No comments:

Post a Comment

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ